Військові України та США. Фото: armyinform.com.ua

На вихідних Конгрес США ухвалив рішення про надання Україні фінансової допомоги.

Коли ж надійде допомога, більшу частину якої планується витратити на оборону України, заявила в інтерв’ю “Європейській правді” посол України в США Оксана Маркарова.

Військові України та США. Фото: armyinform.com.ua

Коли може надійти в Україну військова допомога від США

Чиновниця пояснила, що закон набирає чинності відразу після підпису президента. Саме тоді й настають повноваження щодо виділення Україні зброї.

Тому, Маркарова вважає, що перший  пакет американської зброї після рішення Конгресу США може надійти в Україну вже у квітні. Але це відбудеться за умови, якщо процедура ухвалення законопроєкту про допомогу Україні завершиться максимально швидко і президент США Джо Байден одразу підпише документ.

Посол України поділилася, що Україна і США активно працювали над пакетами воєнної допомоги ще до того, як Конгрес США проголосував за допомогу Україні. Тому, Маркарова вважає, що військова допомога повинна надійти дуже швидко.

За даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена готується відправити Україні більший, ніж зазвичай пакет військової допомоги. Згідно з прогнозом, Сенат США може ухвалити законопроєкт вже у вівторок, 23 квітня.

За даними різних джерел, до пакета військової допомоги можуть увійти броньовані машини, бойові машини Bradley, старі “Хаммери” і бронетранспортери M113, а також ракети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *