Енергосистема України. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Під час проведення перевірок НКРЕКП виявила злочинну схему махінацій з цінами на електроенергію.

Деталі  розміщено на сайті НКРЕКП.

Енергосистема України. Фото: vechirniy.kyiv.ua

В Україні викрили схему махінацій з цінами на електроенергію

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) повідомила, що постачальники універсальних послуг (ПУП) електричної енергії надавали комерційним об’єктам світло по іншому тарифу.

Річ у тім, що в країні є тариф на електроенергію для населення та для підприємців, тобто для комерційних об’єктів світло продають вже за іншим тарифом.

До комерційних об’єктів відносяться торговельні центри, готелі, ресторани, магазини. Під час перевірки співробітники НКРЕКП не тільки виявили, а й знайшли документальні підтвердження, що комерційні об’єкти отримували світло по тарифу, як для населення.

Також в повідомленні регулятор вказав, що є докази, що схема вже давно працювала й мала системний характер для таких суб’єктів підприємницької діяльності.

Відзначається, що 10 постачальників та операторів системи розподілу були спіймані на таких схемах, вони довгий час порушували закон України.

Тим самим, постачальники електроенергії завдали збитків  АТ «НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго», на яких було покладено спеціальні обов’язки із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО).

Наприклад, «Чернівціобленерго» продавало електроенергію по тарифах як для побутових користувачів за адресою, де знаходяться будівлі, що використовуються для підприємницької діяльності: басейни, готелі, складські приміщення та підприємства з перероблення.

Проводяться перевірки й в інших областях України, порушникам доведеться сплатити штраф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *