Сплата податків. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Українців попередили, чи може податкова з їх рахунків у банку списувати гроші та як проходить ця процедура.

Роз’яснення публікується на сайті Податкової служби.

Сплата податків. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Кому податкова може списати гроші з рахунків

У відомстві проінформували, що гроші можуть списувати як з банківського рахунку, так і з електронних гаманців чи з облікових записів в системі електронного адміністрування ПДВ.

Також в податковій додали, що гроші можуть списати у випадку, якщо в особи є заборгованість зі сплати податків. Кошти списуються тільки за рішенням суду або якщо особа не сплачує податки протягом 90 днів.

Але таку дію можуть не застосовувати, якщо заборгованість перед державою не більше, аніж податковий борг. У податковій додали, що частіше за все, списуються кошти все ж за рішенням суду.

Також вказується, що особу, яка має борги зі сплати податків повинні проінформувати, що орган контролю починає процес стягнення коштів. Цю інформацію можуть надіслати рекомендованим листом або ж повідомити боржнику особисто через представника органу контролю.

Якщо людина не сплатила борг, податкова має право звернутися до суду з позовом про стягнення заборгованості. Займається поверненням боргу державна виконавча служба.

Тому, щоб уникнути судів, платникам податків радять перевіряти на регулярній основі свої податкові зобов’язання та виконувати їх у визначені законом строки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *