Цьогоріч до святкового тренду на Великдень в Україні увірвалися так звані "дубайські" паски — розкішні десерти з фісташковим кремом та сиром маскарпоне, які стрімко заполонили стрічки українців у соцмережах. Їхній вигляд вражає, але й цінники не менш ефектні: вартість таких кулінарних шедеврів у топових кондитерських столиці коливається від 1225 до 1650 грн, передає Oboz.ua.
Так, наприклад:
- У “Namelaka” паска коштує 1650 грн;
- У “Honey” — 1550 грн;
- У “Cheese Cake Family” — 1225 грн.
Втім, схожі вироби у супермаркетах можна знайти вдесятеро дешевше:
- “Ашан” (300 г) — 189,90 грн;
- “Wine Time” (550 г) — 619 грн;
- “Zakaz.ua” (400 г) — 360,40 грн.
Такий розрив у ціні пояснюється не лише інгредієнтами. Дорогі десерти створюють у преміум-кондитерських із високою орендною платою, дизайнерським пакуванням, витратами на маркетинг і роботою відомих шефів. До того ж, покупка "дубайської" паски — це часто про статус і подарунок, а не просто про святковий смаколик.
Для тих, хто хоче заощадити й отримати задоволення від кулінарного процесу, є приємна новина: таку паску можна приготувати вдома за орієнтовно 445 грн. Вартість інгредієнтів (ціни актуальні для Києва на квітень 2025 року):
- борошно (500 г) — 11,40 грн
- цукор (100 г) — 3,29 грн
- вершкове масло (100 г) — 53,91 грн
- яйця (3 шт.) — 18,60 грн
- молоко (100 мл) — 5,58 грн
- дріжджі (20 г) — 2,88 грн
- лимонна цедра — 8,57 грн
- фісташковий крем (200 г) — 166,00 грн
- маскарпоне (200 г) — 120,00 грн
- цукрова пудра (50 г) — 1,65 грн
- вершки збиті (100 мл) — 13,00 грн
- фісташки подрібнені (50 г) — 41,50 грн