Великодній тренд 2025: фісташкові паски за 1500 грн стали хітом

Цьогоріч до святкового тренду на Великдень в Україні увірвалися так звані "дубайські" паски — розкішні десерти з фісташковим кремом та сиром маскарпоне, які стрімко заполонили стрічки українців у соцмережах. Їхній вигляд вражає, але й цінники не менш ефектні: вартість таких кулінарних шедеврів у топових кондитерських столиці коливається від 1225 до 1650 грн, передає Oboz.ua.

Так, наприклад:

  • У “Namelaka” паска коштує 1650 грн;
  • У “Honey” — 1550 грн;
  • У “Cheese Cake Family” — 1225 грн.

Втім, схожі вироби у супермаркетах можна знайти вдесятеро дешевше:

  • “Ашан” (300 г) — 189,90 грн;
  • “Wine Time” (550 г) — 619 грн;
  • “Zakaz.ua” (400 г) — 360,40 грн.

Такий розрив у ціні пояснюється не лише інгредієнтами. Дорогі десерти створюють у преміум-кондитерських із високою орендною платою, дизайнерським пакуванням, витратами на маркетинг і роботою відомих шефів. До того ж, покупка "дубайської" паски — це часто про статус і подарунок, а не просто про святковий смаколик.

Для тих, хто хоче заощадити й отримати задоволення від кулінарного процесу, є приємна новина: таку паску можна приготувати вдома за орієнтовно 445 грн. Вартість інгредієнтів (ціни актуальні для Києва на квітень 2025 року):

  • борошно (500 г) — 11,40 грн
  • цукор (100 г) — 3,29 грн
  • вершкове масло (100 г) — 53,91 грн
  • яйця (3 шт.) — 18,60 грн
  • молоко (100 мл) — 5,58 грн
  • дріжджі (20 г) — 2,88 грн
  • лимонна цедра — 8,57 грн
  • фісташковий крем (200 г) — 166,00 грн
  • маскарпоне (200 г) — 120,00 грн
  • цукрова пудра (50 г) — 1,65 грн
  • вершки збиті (100 мл) — 13,00 грн
  • фісташки подрібнені (50 г) — 41,50 грн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *