ЗСУ. Фото: Facebook

Для держави наразі фінансування безпеки та оборони – пріоритет №1, оскільки повномасштабна війна вже продовжується третій рік.

В Міністерстві фінансів України відзвітували на Facebook-сторінці, скільки за перших три місяці 2024 року вже виділено коштів на ЗСУ.

ЗСУ. Фото: Facebook

Яку суму вже направлено на ЗСУ

У відомстві повідомили, що видатки  загального фонду держбюджету на сектор безпеки та оборони з січня по березень становили 408,2 млрд гривень. Відмічається, що це 58,9% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету.

Тільки в березні на сектор оборони було виділено 73,1 млрд гривень. Вказується, що ці гроші було направлено на:

  • Виплати військовим та працівникам правоохоронного сектору;
  • Придбання боєприпасів, озброєння, засобів індивідуального захисту військових, тобто на шоломи, бронежилети та інше спеціальне екіпірування;
  • На медичне забезпечення;
  • На інші витрати для забезпечення роботи відповідних органів та формувань.

В Мінфіні нагадали, що видатки сектору безпеки та оборони  країна фінансує виключно коштом надходжень податків, а також військових облігацій.

Заява Мінфіну. Фото: скріншот Facebook

Тому, українцям нагадали, чому важливо вчасно та прозоро сплачувати податки, адже тим самим кожен докладає свої зусилля задля поразки російської армії на полі бою.

До слова, деякі народні депутати виступили в Верховній Раді з пропозицією всі виділені кошти на забезпечення політичних партій направити на допомогу ЗСУ. Щоб це відбулося законно, законопроєкт № 11189 про внесення таких змін до Бюджетного кодексу мають підтримати, але його тексту ще нема на сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *