В Україні вже другий тиждень поспіль знижуються ціни на моркву нового врожаю. Це відбувається через те, що пропозиція цього овоча на ринку збільшується.
Про це повідомляє EastFruit.
На початку 2024 року український ринок свіжої моркви стикається з помітним зниженням цін. За останніми даними, фермери продають моркву нового врожаю за ціною від 28 до 35 гривень за кілограм, що є на 26% дешевше, ніж на кінець попереднього тижня. Причиною цього є кілька факторів, що впливають на динаміку ринку.
Однією з основних причин зниження цін є сезонне збільшення пропозиції ранньої моркви. Весняний та літній періоди часто характеризуються інтенсивним збільшенням виробництва свіжих овочів, у тому числі й моркви. Фермери активно відвантажують новий врожай, що призводить до значного зростання пропозиції на ринку. Це збільшення обсягів підсилює конкуренцію серед виробників, які намагаються максимізувати свої продажі.
На сьогоднішній день ціна на моркву врожаю 2024 року на українському ринку вже в середньому на 48% нижча, ніж наприкінці червня минулого року. Це різке зниження цін відображає складні умови на ринку свіжих овочів у поточному сезоні.