За Великдень ресторани продали 456 тис. пасок на 65 млн грн: які смаки й ціни лідирували

Протягом Великоднього тижня українські заклади громадського харчування реалізували 456 тисяч пасок, заробивши понад 65 мільйонів гривень. Такі дані наводить медіа "Реве та стогне ресторатор" із посиланням на дослідження компанії Poster, що автоматизує роботу ресторанів.

Що купували найчастіше

  • Класична паска – 42 % замовлень
  • Сирна – 15 %
  • Паска з цукатами – 14 %
  • Шоколадна – 12 %
  • Пряжена – 8 %
  • Інші оригінальні смаки (зокрема "дубайська", "снікерс" і навіть "суші"-паска) – 8 %

Попит почав стрімко зростати за тиждень до свята, а пікові продажі припали на п’ятницю й суботу перед Великоднем.

Де паски найдорожчі та найдешевші

Середня ціна паски найбільше відрізнялася по регіонах:

РегіонСередня ціна, грн
Рівненська обл.315
Волинська обл.247
Житомирська обл.205
Київ169
Чернігівська обл.95
Дніпропетровська обл.91
Херсонська обл.79

Примітка: цифри для Рівненщини, Волині та Житомирщини можуть бути завищені через невелику кількість ресторанних точок у вибірці.

Дослідження охопило 3600 ресторанів і кафе, які мали паску у своєму меню, що дозволило оцінити вподобання споживачів та регіональну різницю в цінах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *